Sporočila za javnost

Policijska uprava Nova Gorica je 28. marca 2018 organizirala delovni sestanek med predstavniki policije in predsedniki občinskih svetov za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPVCP) ter drugimi odgovornimi osebami, ki na območju novogoriške policijske uprave izvajajo naloge s področja prometne varnosti.

Tudi letos je bil namen posveta, ki ga je vodil Janko Mencinger iz Sektorja uniformirane policije PU Nova Gorica, spodbuditi in krepiti sodelovanje med policijo in občinskimi SPVCP-ji pri različnih preventivnih projektih.

fotong2

Udeleženci so spregovorili o dosedanjih preventivnih in medijskih aktivnostih, ki jih izvaja policija, in nadaljnjih možnostih za skupno sodelovanje v preventivnih projektih za izboljšanje varnosti v cestnem prometu. Tako se policija že pripravlja na sodelovanje tudi z motorističnimi klubi, avto-moto društvi …

Predstavniki občinskih svetov za preventivo in vzgojo v cestnem prometu so predstavili svoje aktivnosti, ki so jih lani oz. jih bodo letos izvajali na posameznih območjih občinskih SPVCP.  Udeleženci delovnega pogovora so dosedanje sodelovanje med sveti za preventivo in policijo ocenili kot zelo dobro.

Fotong1

Predstavnik PU Nova Gorica je navzoče seznanil tudi s stanjem varnosti cestnega prometa v letu 2017 na območju novogoriške policijske uprave. Skupno število obravnavanih prometnih nesreč se je lani na tem območju povečalo za slab odstotek in jih je bilo 851. Lani je na cestah na Severnem Primorskem zaradi posledic prometnih nesreč umrlo 8 (v letu 2016 -12) oseb, huje telesno poškodovanih je bilo 65 (55) oseb, lažje telesno poškodovanih pa 282 (272) oseb.

Med drugim so policisti udeležencem posveta predstavili svoje aktivnosti glede dosedanjega in načrtovanega izvajanja različnih oblik policijskega dela na problematičnih cestnih odsekih na Severnem Primorskem. Da bi stanje prometne varnost še izboljšali, so se predstavniki PU Nova Gorica pred nekaj dnevi sestali tudi z občinskimi redarji in spregovorili o možnostih in različnih oblikah sodelovanja pri izvajanju operativnih nalog s svojega delovnega področja v lokalni skupnosti.

fotong3

Janko Mencinger je še poudaril, da bo, glede na dosedanje pozitivne odzive vseh udeležencev, novogoriška policijska uprava s takšnimi delovnimi srečanji nadaljevala tudi v prihodnje.