Sporočila za javnost

Policijski službeni pes Bunker je oktobra na zahtevnem in zaraščenem terenu na območju Policijske postaje Sevnica našel pogrešanega 20-letnega fanta. Pred dnevi sta policist in njegov pes obiskala njegove starše.

V sredini oktobra so policisti prejeli klic na pomoč obupanih staršev 20-letnega fanta. Mladenič, ki ima zdravstvene težave, je odšel od doma neznano kam, starša pa sta s pomočjo sosedov že preverila vse lokacije, kjer bi sin lahko bil. Zbali so se za sinovo življenje. Novomeški operativno-komunikacijski center je na kraj takoj napotil sevniške policiste in vodnika službenega psa.

DSCN0191 1

;Policijski službeni pes Bunker se je kljub bolečinam po operaciji tačke požrtvovalno pognal v iskanje pogrešanega mladeniča.


Vodnik je s službenim psom Bunkerjem ob hiši, iz katere je pogrešani odšel, začel z iskanjem izhodišča sledi. Pes je sled kmalu zaznal, jo začel preverjati, vse pa je počel motivirano in hitro. V gozdu, gosto poraščenem z grmovjem in robidovjem, kjer se teren prelomi po strmem klancu navzdol, je Bunker nenadoma začel krožiti, potem pa se je pognal v grmovje in skočil v luknjo, globoko dva metra. Vodnik se je prestrašil, zbal se je, da se je pes poškodoval, potem pa je opazil, da pes v luknji sedi ob pogrešanem fantu. Vodnik je na pomoč poklical policiste, ki so pogrešanega fanta pospremili do staršev. Nato so 20-letniku pomagali še zdravstveni delavci.

DSCN0197 2-pop

Starši so se s prijaznim pismom zahvalili policistom in službenemu psu.


Pred dnevi pa sta jih vodnik in Bunker obiskala. Mama je policistu povedala, da ne more pozabiti, kako neverjeten in pogumen je bil Bunker, ki je na tako zahtevnem in zaraščenem terenu našel njihovega sina. 

DSCN0188-z

Vsi v družini imajo zelo radi živali, saj živijo na kmetiji. Policistu so pokazali, kakšno darilo čaka sina, ko se vrne z zdravljenja. Znanci so njunemu sinu namreč podarili pasjega mladička.


Motiviranost in učinkovitost psa Bunkerja pri iskanju pogrešanega fanta je še toliko bolj neverjetna in izjemna, saj je pred slabima dvema mesecema zaradi rakavega obolenja prestal operacijo tačke. Kljub bolečinam je dokazal svojo visoko usposobljenost in predanost. Policisti Policijske postaje vodnikov službenih psov Novo mesto pravijo, da se Bunker kljub hudi bolezni in bolečinam dobro drži.