Policijske uprave PU Novo mesto Sporočila za javnost

PU Novo mesto - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

21.12.18Ob koncu leta se spominjamo tudi nekoliko drugačnih "policijskih preiskav"

Težko je verjeti, kako pestro je policijsko delo in kaj vse lahko prinese nov dan v naši službi. Pričakuj nepričakovano je moto, ki mu pokima vsak policist. Pred prazniki zato še ena o "uspešnih preiskavah" in "rešenih primerih" novomeških policistov ...

Več

28.11.18Voznik pri Škocjanu trčil v pešca, ta je na kraju nesreče umrl - poziv vozniku in očividcem

Danes, 28. novembra, so bili policisti Policijske uprave Novo mesto nekaj po 1. uri obveščeni o prometni nesreči pri bencinskem servisu v Stari vasi pri Škocjanu. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je voznik osebnega avtomobila, najverjetneje znamke Opel, temno sive barve, trčil v pešca. Pešec je zardi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, voznik pa je s kraja odpeljal.

Več

22.11.18Navedb o nasilju nad prebežniki na PU Novo mesto ne moremo potrditi - odziv

Na Policijski upravi Novo mesto smo se odzvali na nekatere navedbe, objavljene na spletni strani nevladnih organizacij Border violence, ki so vsebovale opis domnevnega nasilja policistov nad ilegalnimi prebežniki avgusta letos. Preverili smo navedbe in ugotovili, da nismo obravnavali nobenega primera, ki bi ga lahko povezali z opisano zgodbo, zato jih v celoti zavračamo.

Več

21.11.18Novmeški policisti z upokojenci o varni vožnji

Novomeške policiste so 6. novembra 2018 obiskali upokojenci Društva upokojencev Otočec. Vedoželjni, mladi po srcu in odgovorni udeleženci v cestnem prometu so se odzvali povabilu naših vodij policijskih okolišev, Stojana Pevca in Aleša Piberčnika, ter se udeležili predavanja in praktične predstavitve na temo prometne varnosti.

Več

23.10.18Krški policisti na pikniku z otroki iz Društva Sonček Posavje

Policisti PP Krško smo 6. oktobra ob svetovnem dnevu cerebralne paralize preživeli nepozaben dan s čudovitimi in navdihujočimi otroki iz Društva Sonček Posavje.

Več

22.10.18Trebanjski policisti so otrokom predstavili svoje delo

Policisti Policijske postaje Trebnje so se minuli teden družili z učenci Osnovne šole Veliki Gaber in z malčki iz vrtca Sončnica. Na predstavitvi, ki so jo pripravili posebej zanje, jim je Dejan Kavšek, vodja policijskega okoliša, prikazal opremo, ki jo policisti uporabljajo pri delu, in se z njimi pogovoril o tem, na kaj vse morajo biti pozorni, ko so udeleženi v prometu.

Več

19.10.18V preventivni akciji Skupaj na Lisco sodelovali tudi sevniški policisti

Policisti Policijske postaje Sevnica smo se v petek, 12. oktobra 2018, udeležili druge preventivne akcije Skupaj na Lisco 2018. V akciji, ki jo podpira Občina Sevnica, so poleg policistov sodelovali še gasilci GZV Sevnica in PGD Sevnica, vodniki reševalnih psov Enote reševalnih psov Slovenije, ekipa nujne medicinske pomoči in ostali zaposleni v Zdravstvenem domu Sevnica ter člani PD Lisca Sevnica kot vodniki.

Več

17.10.18 Malčki iz novomeških vrtcev obiskali policiste Policijske postaje Novo mesto

Za pravi živ žav in veselo razpoloženje na Policijski postaji Novo mesto so prejšnji teden poskrbeli otroci iz novomeških vrtcev, ki so v spremstvu prijaznih in skrbnih vzgojiteljic in vzgojiteljev obiskali policiste.

Več

17.08.18 Novomeška postaja vodnikov službenih psov ima novega komandirja

Z včerajšnjim dnem, 16. avgustom, je vodenje Policijske postaje vodnikov službenih psov Novo mesto prevzel novi komandir Dušan Fifolt.

Več

13.08.18Novomeški policisti pri lastnikih preverjali skrb za živali

Policisti Postaje vodnikov službenih psov Novo mesto in Policijske postaje Šentjernej so med 30. julijem in 3. avgustom 2018 na območju Posavja in Šentjerneja preverjali, kako v vročih poletnih dneh za živali skrbijo njihovi lastniki in skrbniki.

Več

10.08.18Novomeške policiste med počitnicami obiskali babice z vnučki

Novomeški policisti zelo dobro sodelujemo z Društvom upokojencev Novo mesto. Za upokojence pripravljamo številna predavanja in pogovore in smo jim na voljo vedno, ko potrebujejo pomoč, nasvet ali samo pogovor.

Več

10.05.18Delavnica varne vožnje v Trebnjem

Policisti Policijske postaje Trebnje smo na povabilo Moto kluba Kamerad sodelovali pri izvedbi preventivne akcije Delavnica varne vožnje voznikov motornih koles, ki je potekala 6. maja 2018 na parkirišču trgovskega centra v Trebnjem.

Več

26.04.18Trebanjske policiste obiskali otroci iz vrtca Mavrica

Policisti Policijske postaje Trebnje smo 17. aprila 2018 gostili okoli petdeset otrok vrtca Mavrica iz Trebnjega. Da smo takoj ob prihodu na policijsko postajo razbili led, nam je pomagal policist Leon, ki je malčke pričakal in jih sprejel v svoj širok in topel objem.

Več

25.04.18Brežiški četrtošolci na učni uri v prometu

Brežiški policisti smo v sodelovanju z občinskim svetom za varnost prometa in avtobusnim prevoznikom iz Brežic pripravili učno uro v prometu za osnovnošolce. Učenci četrtih razredov osnovnih šol z območja Brežic so 17. in 18. aprila 2018 obiskali policijsko postajo in si ogledali prostore.

Več

24.04.18Preventivna akcija Varno na motorju 2018 v Novem mestu

Na preventivni akciji Varno na motorju so motoristi v soboto, 21. aprila 2018, v Novem mestu pod vodstvom policista motorista, inštruktorja Postaje prometne policije Novo mesto, vadili zavoje na poligonu, se preizkusili na simulatorju vožnje z motornim kolesom, se pogovorili z novomeškimi policisti o ustrezni psihofizični pripravi na vožnjo in spoznali, kako lahko sami nudijo prvo pomoč v primeru prometne nesreče.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.