Policijske uprave PU Novo mesto Sporočila za javnost

PU Novo mesto - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

23.11.17Delovno srečanje na novomeški policijski upravi o izkušnjah pri obravnavi nasilja v družini

Pred mednarodnim dnevom boja proti nasilju nad ženskami je na Policijski upravi Novo mesto 21. novembra 2017 potekalo delovno srečanje policistov - multiplikatorjev, ki so na področju preprečevanja nasilja v družini dejavni že več let in imajo veliko praktičnih izkušenj.

Več

17.11.17Na Policijski upravi Novo mesto ponosni na štirinožnega sodelavca Bunkerja

Policijski službeni pes Bunker je oktobra na zahtevnem in zaraščenem terenu na območju Policijske postaje Sevnica našel pogrešanega 20-letnega fanta. Pred dnevi sta policist in njegov pes obiskala njegove starše.

Več

13.11.17Na srečanju vodstva PU Novo mesto z župani Dolenjske, Posavja in Bele krajine o skupnem reševanju varnostnih izzivov

Župani občin so se v četrtek, 8. novembra 2017, odzvali vabilu vodstva Policijske uprave Novo mesto na skupno srečanje in prvič v taki zasedbi spregovorili o varnostnih izzivih v svojem okolju ter o tem, kako bi lahko medsebojno sodelovanje še okrepili in izboljšali.

Več

10.11.17Velik požar na Policijski upravi Novo mesto? Ne, na srečo le požarna vaja!

Stavbo Policijske uprave Novo mesto je danes, okoli 9. ure, zajel obsežen požar. Zagorela je soba telefonske centrale s strežniki in službena vozila v garaži.

Več

25.10.17Zaradi več primerov spletnih goljufij novomeški kriminalisti opozarjajo na previdnost

V zadnjih mesecih sta bila na območju Policijske uprave Novo mesto zaznana dva načina izvršitve spletnih goljufij, pri čemer se je storilec iz tujine pri elektronski komunikaciji z zaposlenimi v finančnih službah v gospodarskih družbah na območju Policijske uprave Novo mesto v angleškem oziroma "polomljenem" slovenskem jeziku v enem primeru predstavljal kot poslovni partner oškodovane družbe, v drugem primeru pa kot zastopnik (direktor) oškodovane družbe.

Več

25.10.17Jesen na območju Policijske postaje Sevnica v znamenju prometnih preventivnih aktivnosti

Policisti Policijske postaje Sevnica smo to jesen organizirali oziroma sodelovali na različnih preventivnih prireditvah na svojem območju. Pod sloganom Mislimo varno, ravnajmo varno, bodimo varni, smo predstavili policijsko delo in na temo varnosti svetovali več kot 1600 mladim.

Več

18.10.17 Novomeške policistke in policisti tudi letos tekli v podporo humanitarni akciji Mali koraki za velik cilj

Zaposleni na Policijski upravi Novo mesto so v zadnjih letih postali zvesti podporniki humanitarne akcije Mali koraki za velik cilj. Že tretje leto oziroma vsakič, ko trasa "malih korakov" poteka po njihovem območju, se več naših sodelavcev z veseljem udeleži teka za dober namen.

Več

21.09.17Previdno pri gobarjenju, opozarjajo novomeški policisti

Policisti z območja Policijske uprave Novo mesto so bili včeraj, 20. septembra 2017, obveščeni kar o dveh občanih, ki sta se izgubila v gozdu pri nabiranju gob. Popoldne se je gobarka izgubila na območju Birčne vasi oziroma Padeža, a so jo svojci kmalu našli in posredovanje policistov ni bilo potrebno. V poznih večernih urah pa je potekala obširna iskalna akcija na območju Pribincev, kjer so policisti iskali 84-letnega gobarja.

Več

13.09.17Zaradi ugrizov psov v okolici Črnomlja včeraj umrla 71-letna ženska

Po včerajšnjem tragičnem dogodku, ko je zaradi ugrizov psov umrla 71-letnica, sta več informacij o dogodku na današnji izjavi za medije podala Robert Perc, vodja Operativno-komunikacijskega centra PU Novo mesto, in dr. Branko Podpečan, direktor Območne enote Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin Novo mesto.

Več

03.08.17Kdo te bo peljal nocoj domov? Preventivna akcija z novomeškimi policisti

Na Policijski upravi Novo mesto smo z odobravanjem sprejeli pobudo Prostovoljnega gasilskega društva Veliki Kamen za sodelovanje v preventivni akciji Kdo te bo peljal nocoj domov?  Namen akcije je prometno-varnostno osveščanje obiskovalcev prireditev po celi Sloveniji in spodbujanje k sprejemanju treznih odločitev. Poletje je namreč čas, ko se odvijajo številne prireditve, obiskovalci prireditev pa žal nemalokrat sedejo za volan pod vplivom alkohola.

Več

02.08.17Novomeški policisti z babicami, dedki in vnuki o varnosti v cestnem prometu in o delu policistov

Novomeški policisti zelo dobro sodelujejo z Društvom upokojencev Novo mesto, saj so za njihove člane pripravili že vrsto delavnic in predavanj o različnih temah. Tokrat so se dogovorili za srečanje, na katerem so z Alešem Piberčnikom, vodjo policijskega okoliša s Policijske postaje Novo mesto, spregovorili o varnosti v cestnem prometu.

Več

19.07.17Policisti na Dolenjskem iskali kenguruja

V nedeljo pozno popoldne so trebanjski policisti prejeli obvestilo, da naj bi občan v vinorodnem okolišu opazil kenguruja.

Več

17.07.17Novomeški policisti pozorni tudi na tatove povrtnine in poljskih pridelkov

V preteklih letih so nas občani poleti pogosto obveščali o tatvinah povrtnine in poljščin.   Na Policijski upravi Novo mesto se zavedamo, da gre v teh primerih za protipravna ravnanja, ki pomembno vplivajo na občutek varnosti naših občanov, čeprav gre v posameznih primerih običajno samo za manjšo premoženjsko škodo.

Več

07.07.17Otroci v okviru športno aktivnega tedna tudi v družbi trebanjskih policistov

Trebanjski policisti so se z veseljem odzvali prošnji društva iz Trebnjega, ki v počitniških dneh skrbi, da otroci aktivno preživljajo počitnice. Na policijski postaji so tako 4. julija 2017 sprejeli skupino dvajsetih otrok.

Več

29.06.17Na novomeški policijski upravi slovesno ob dnevu policije

Na Policijski upravi Novo mesto smo dan policije s slovesnostjo na policijski upravi obeležili 21. junija 2017. Slavnostna govorca na slovesnosti sta bila generalni direktor policije Marjan Fank in direktor Policijske uprave Novo mesto Janez Ogulin, ki sta ob tej priložnosti podelila priznanja najbolj zaslužnim posameznikom.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.