Policisti PP Nova Gorica tudi letos osnovnošolcem iz Šempasa predstavili policijsko delo PDF natisni E-pošta
PU Nova Gorica - Sporočila za javnost
Petek, 20. oktober 2017

Policisti Policijske postaje Nova Gorica so 39 učencem tretjih razredov Osnovne šole Šempas in njihovim trem učiteljicam, ki so jih spremljale, 17. oktobra 2017 predstavili delo policije.

 

S policijskim poklicem in njegovim temeljnim poslanstvom sta najmlajše seznanili vodji policijskih okolišev Danilo Mlakar in Sašo Bajec ter policistka Tamara Zupan Velušček. Delo, opremo in službena vozila prometnih policistov sta v nadaljevanju obiska najmlajšim predstavila policista Postaje prometne policije Miloš Kranjc in Adrijano Jeseničnik.

 

20171017 102115

 

20171017 102400

 

Policisti so učencem najprej predstavili organiziranost, naloge in pooblastila policistov na lokalni ravni (delo dežurnih policistov, policistov v patrulji, policistov kriminalistov, vodij policijskih okolišev itd.), kot tudi delo policistov in drugih zaposlenih v Policiji na regionalnem nivoju.

 

IMG 8014

 

20171017 103720

 

Policisti so otroke, po končanem ogledu opreme in službenih vozil policije, popeljali na ogled varne šolske poti v središču Nove Gorice. Najmlajši so z zanimanjem preiskali tudi prostore za pridržanje na novogoriški območni policijski postaji.

 

IMG 7978

 

Delo zaposlenih na novogoriškem operativno-komunikacijskem centru, ki sprejema obvestila in zbira podatke o dejanjih, dogodkih in drugih varnostnih pojavih, ki so pomembni za delo policije, jim je predstavil Iztok Berginc, vodja izmene OKC PU Nova Gorica.

 

IMG 7983

 

Kot je pojasnil vodja policijskega okoliša PP Nova Gorica Danilo Mlakar, je bil tudi letošnji namen predstavitve seznaniti otroke z delom in poslanstvom policistov v družbi, obenem pa krepiti njihovo pozitivno podobo in povečati zaupanje v delo policije. Ob koncu obiska so mladi obiskovalci in njihovi mentorji izrazili željo, da bi s sodelovanjem v tovrstnih preventivnih projektih nadaljevali tudi v prihodnjih šolskih obdobjih.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.