Sporočila za javnost

Pozivamo voznika manjšega tovornega vozila (ljubljanskih registrskih številk) in očividce, ki bi imeli informacije o prometni nesreči s hujšimi telesnimi poškodbami, ki se je pred dvema tednoma zgodila v neposredni bližini slovenske državne meje blizu Mirna in v kateri sta bili dve osebi (voznica in sopotnica, obe slovenski državljanki) huje telesno poškodovani.

Policisti OKC PU Nova Gorica so bili 16. maja 2018 s strani italijanskih varnostnih organov obveščeni, da se je tega dne okoli 12.05 na državni cesti v sosednji Italiji (cesta poteka vzporedno s slovensko državno mejo) v bližini nekdanjega mejnega prehoda Miren zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili dve osebi huje telesno poškodovani (voznica osebnega avtomobila znamke Škoda Roomster in njena sopotnica), obe državljanki Slovenije. V prometni nesreči je bil udeležen voznik manjšega tovornega avtomobila (dvo ali triosno vozilo, do približno 10 ton), pri čemer sta tako kabina vozila kot tovorni del vozila bele barve, ljubljanskih registrskih številk. Voznik je po prometni nesreči odpeljal v smeri Slovenije.

Slovenska policija z namenom razjasnitve okoliščin prometne nesreče poziva udeleženega voznika in vse morebitne očividce oz. vse, ki bi lahko Policiji nudili koristne informacije, da pokličejo policiste najbližje policijske postaje oz. interventno številko policije 113 ali anonimni telefon 080 1200.