Sporočila za javnost

Letos se je na divjih rekah na območju Policijske uprave Nova Gorica ponesrečilo že več oseb. Samo v prvih dveh tednih julija so se na Soči, na primer, zgodile kar štiri nesreče.

 

10. julija se je pri Kalu-Koritnica smrtno ponesrečil 33-letni Slovak, potem ko mu je obrnilo kajak in se je zapletel v drevo pod vodo. 1. julija se je med soteskanjem pri slapu Kozjak poškodovala Francozinja, 4. julija se je v okolici Kobarida huje poškodoval avstrijski kajakaš, 7. julija pa si je pri skoku v Sočo na Bovškem glavo poškodoval češki državljan.

 

Poleg tega sta se prejšnji teden na Tolminskem ponesrečila tudi dva jadralna padalca: 52-letni Poljak se je huje poškodoval, 27-letni ameriški jadralec pa padca z velike višine žal ni preživel.

 

Policisti vam zato svetujemo: naj gre za bolj tvegane aktivnosti (veslanje na divjih vodah, spusti s kajaki, splavarjenje oz. rafting, soteskanje po kanjonih, spuščanje po brzicah, bungee jumping, jadralno padalstvo ...) ali pa zgolj rekreativno kolesarjenje, hojo na najbližji hrib, kopanje na bazenih in kopališčih, rekah in jezerih, vodnih zadrževalnikih in gramoznicah ... V vsakem primeru bodite izjemno previdni! Imate samo eno življenje, čuvajte ga.

 

 

04-VarnoKopanje

 

Nikoli ne skačite v vodo, če niste prepričani o njeni globini!

 

 

Več preventivnih nasvetov policije: Brezskrbni poletni čas vseeno zahteva skrb za varno izvajanje prostočasnih aktivnosti

 

 

 

 

Zastoji na mejnih prehodih

Mejni prehod Promet Razlog Osveženo Vstop/Izstop Čakalna doba
STAROD OSEBNI RAZLOGI SOSEDNJIH MO 17.02.2019 ob 18:24 VSTOP 5 minut

Informacije o razmerah in zastojih na cestah so dostopne na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste.
Podatki so dostopni tudi na spletnem servisu.