Sporočila za javnost

Zaposleni na Policijski upravi Novo mesto so v zadnjih letih postali zvesti podporniki humanitarne akcije Mali koraki za velik cilj. Že tretje leto oziroma vsakič, ko trasa "malih korakov" poteka po njihovem območju, se več naših sodelavcev z veseljem udeleži teka za dober namen.

 AS 7095

Tokratni cilj oziroma tematika akcije se jih je še posebej dotaknila, saj je namen akcije zbiranje sredstev za Hišo zavetja Palčica, v kateri bivajo otroci do šestega leta starosti, ki so v domačem okolju ogroženi in so žrtve nasilja in zlorab. Palčico so novomeški policisti namreč obiskali pred lanskimi božično-novoletnimi prazniki ter otrokom izročili blazinice tolažbe in odejico, sešito iz blazinic.

IMG 20171013 133349

Policistke in policisti so se tekačem pridružili v petek, 13. oktobra 2017, v Žužemberku. Tam so jih pričakali osnovnošolci, ki so jih s svojo sproščenostjo še dodatno spodbudili za premagovanje kilometrov.

IMG 20171013 131243

Tekači so tekli v smeri Novega mesta; vsak udeleženec po svojih zmožnostih, saj ni pomembno število pretečenih kilometrov, ampak predvsem dobra volja in veliko srce v podporo humanitarni akciji.

 AS 7085Foto: PU Novo mesto in Tea Smole, POP TV