Sporočila za javnost

Pred mednarodnim dnevom boja proti nasilju nad ženskami je na Policijski upravi Novo mesto 21. novembra 2017 potekalo delovno srečanje policistov - multiplikatorjev, ki so na področju preprečevanja nasilja v družini dejavni že več let in imajo veliko praktičnih izkušenj.

IMG 3575

 Udeleženci srečanja so spregovorili o konkretnih težavah pri delu na terenu in se seznanili z nekaterimi dobrimi praksami pri obravnavi nasilja v družini.


Ugotovili so, da se je število prijav nasilja v družini in nasilja nad ženskami na območju PU Novo mesto nekoliko zmanjšalo. Po drugi strani pa zaznavajo primere nasilnih ravnanj, ko povzročitelji nasilja svoja dejanja ponavljajo, kljub temu, da so v preteklosti policisti zoper njih že ukrepali.

IMG 3571

Srečanje je vodil Sebastjan Virant, inšpektor v sektorju uniformirane policije.


Novela Zakona o preprečevanju nasilja v družini bo policistom omogočala še bolj učinkovito ukrepanje, še posebej v različnih oblikah intimno-partnerskih zvez, kar do sedaj ni bilo možno.

IMG 3578

Svoje poglede na problematiko nasilja so predstavili tudi Vesna Draginc iz Centra za socialno delo Novo mesto (na fotografiji), Primož Malenšek iz Društva za življenje brez nasilja Novo mesto in Alojz Sladič iz Generalne policijske uprave.