Z mladimi z območja PU Novo mesto smo govorili o varnosti v cestnem prometu PDF natisni E-pošta
PU Novo mesto - Sporočila za javnost
Sreda, 11. april 2018

Konec marca 2018 je Agencije RS za varnost prometa v Novem mestu organizirala delavnice z naslovom Vozimo pametno za več kot sto dijakov tretjih letnikov srednje gradbene, lesarske in vzgojiteljske šole Šolskega centra Novo mesto.

 

Damjan Skok, pomočnik komandirja Policijske postaje Dolenjske Toplice, je mladim spregovoril o najpogostejših vzrokih za hude prometne nesreče, o posledicah neprilagojene hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola in drugih psihoaktivnih snovi, o nevarnostih uporabe mobilnih telefonov med vožnjo in pomenu uporabe varnostnega pasu.

 

Pomočnik komandirja je udeležencem predstavil okoliščine nekaterih najhujših prometnih nesreč, ki so se zgodile na našem območju. Dijaki so obnovili znanje o nudenju prve pomoči in temeljnih postopkih oživljanja z uporabo avtomatskega defibrilatorja in preizkusili očala za prikaz alkoholiziranosti in vpliva drog na vidno zaznavanje.

 

20180328 085710 20180328 092708

    Foto: AVP

 

Kmalu zatem, 7. aprila 2018,  pa smo se odzvali vabilu humanitarnega društva Rotaract Novo mesto, kjer so začeli s projektom trajne mobilnosti. Damjan Skok se je z mladimi člani društva pogovarjal o varnosti in varnostnih razmerah v prometu na našem območju, osvežili so znanje o cestnoprometnih predpisih in izmenjali mnenja o tem, kaj lahko vsak posameznik in vsak udeleženec v prometu stori, da bo manj prometnih nesreč in bodo naše ceste bolj varne.

 

Nmsuzavtom19

 

Nmsuzavtom1 Nmsuzavtom2

    Foto: Rotaract

 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.