Sprejem za policiste, ki so sodelovali v misiji v podporo Makedoniji PDF natisni E-pošta
Sporočila za javnost
Torek, 14. november 2017

 

Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je v ponedeljek, 13. novembra 2017, ob priložnosti uradnega obiska predsednika Vlade Republike Makedonije Zorana Zaeva priredil sprejem za slovenske policiste, ki so sodelovali v misiji v podporo Makedoniji pri varovanju južne meje.

 

 

sporocila-za-javnost-6684fdfc9b

 

Sprejema so se poleg večine od skoraj sto do sedaj napotenih policistov udeležili tudi generalni direktor policije Marjan Fank ter Vladimir Pocek, vodja Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije, in Roman Čoh iz istega sektorja.

 

 

IMG 5475

 

Na sprejemu je makedonska vlada slovenskim policistom in policiji za sodelovanje in pomoč namenila posebno priznanje, s katerim se predstavnikom slovenske mejne policije zahvaljujejo za izreden doprinos k upravljanju migrantske krize in boju proti tihotapljenju migrantov.

 

Predsednika obeh vlad sta pozdravila odlično sodelovanje obeh držav v času migracijske krize, ki je bila velik humanitarni in varnostni izziv. Po besedah premierja Cerarja bo Slovenija z napotitvijo policistov in morebitno drugo podporo nadaljevala, dokler bo to potrebno. (Več v sporočilu Vlade RS)

 

Trenutno poteka odprava 21. skupine slovenskih policistov v pomoč makedonskim kolegom pri izvajanju skupnega nadzora pri prehajanju državne meje na makedonskem ozemlju v okviru skupnega ukrepanja pri upravljanju toka povečanega števila migrantov.

 

Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi

 

 

 

Foto: Tamino Petelinšek, STA

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.