Sporočila za javnost

Danes in jutri v Policijski akademiji v Tacnu potekata informativna dneva za vse tiste, ki jih zanima delo policista in želijo postati varuhi reda. Prvi termin ob 10. uri je obiskalo izjemno veliko število zainteresiranih kandidatov, saj je predavalnica, ki sicer sprejme 160 ljudi, pokala po šivih.

 

IMG 20180209 100350 panorama

 

Z veliko obiskanostjo informativnega dneva v Policijski akademiji je izjemno zadovoljen tudi ravnatelj Višje policijske šole, ki je poudaril, da "si želimo še več zanimanja za poklic policista, saj so potrebe po policistih na terenu izjemo velike". Kot je dejal, je ena od prednosti policijske šole v tem, da študentje za čas študija že sklenejo tudi pogodbo o zaposlitvi za določen čas. 

 

Izjava mag. Iva Holca, ravnatelja Višje policijske šole

 

 

Po predstavitvi v predavalnici smo manjše skupine popeljali po točkah, na katerih svoje delo predstavljajo policisti, ki sicer opravljajo zelo različne naloge, npr. prometni policisti, kriminalistični tehniki, policisti konjeniki, policisti vodniki službenih psov itd. Le tako namreč lahko zainteresirani dobijo občutek, kdo so policisti, kaj počnejo in s kakšno opremo razpolagajo.

 

IMG 20180209 122645

IMG 20180209 122750

 

 

Tako pa sta svojo odločitev za študij opisala študenta Višje policijske šole, Tomaž Šubic in Petra Munda. Tomaž se je za poklic policista že večkrat odločil, a se na razpis zaradi različnih okoliščin nato ni prijavil, oz. mu je udeležbo na sprejemnih izpitih preprečila poškodba, Petra pa je po že končanem študiju uresničila svoje otroške sanje.

 

Zvočni posnetek izjave Tomaža Šubica

 

Zvočni posnetek izjave Petre Munda

 

 

Informativni dan je namenjen dijakom srednjih strokovnih šol ali gimnazij in tistim, ki so katero koli od teh šol že končali. Dobrodošli ste vsi, ki vas zanima delo policista in želite postati varuhi reda. Danes, 9. februarja, nas lahko obiščete še ob 13. uri, jutri, 10. februarja, pa bo Policijska akademija svoja vrata odprla ob 10. uri.

 

Zaposlujemo nove policiste, prijavi se!

 

Vljudno vabljeni!

 

Zastoji na mejnih prehodih

Mejni prehod Promet Razlog Osveženo Vstop/Izstop Čakalna doba
STAROD OSEBNI RAZLOGI SOSEDNJIH MO 17.02.2019 ob 18:24 VSTOP 5 minut

Informacije o razmerah in zastojih na cestah so dostopne na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste.
Podatki so dostopni tudi na spletnem servisu.