Sporočila za javnost

"Tratata, tratata, tratatatata, zdaj igra naša muzika!" je bilo iz navdušene publike slišati proti koncu današnjega prav posebnega doživetja v Cankarjevem domu. S pravljico Cesarjeva nova oblačila, odeto v glasbene motive, je Policijski orkester že petič v tej sezoni popeljal najmlajše poslušalce v svet domišlije.

 

FR8B0548copy

 

Tokratno pustno obarvano druženje najmlajših poslušalcev in policijskih glasbenikov je povezoval vedno iskrivi slovenski radijec Jure Sešek, na oder pa sta v ritmu koračnice zakorakala tudi dva zelo posebna, medvedja policista, policist Leon in policistka Pika.

 

FR8B0040copy

 

FR8B0413copy

 

Srečanja s Policijskim orkestrom za otroke oziroma matinejske koncerte za vrtce in šole pripravljamo skupaj z Glasbeno mladino ljubljansko že 25 let. Policijskemu orkestru so tako prisluhnile že številne generacije otrok iz Ljubljane ter njene ožje in širše okolice.

 


V sezoni pripravi orkester od pet do osem predstav, ki se med seboj vsebinsko razlikujejo. Z naslovi predstav, kot so Obzorja pihalne glasbe, Glasbeno popotovanje, Prijetna urica s pihalnim orkestrom, Od pihalne glasbe do simfoničnega pihalnega orkestra, Martin Krpan in glasba iz risank ter Srečanje s policijskim orkestrom se orkester trudi otrokom približati tovrstno glasbo na zanje primeren in zanimiv način. Pri tem so mu v pomoč izbrane glasbene pravljice: Cesarjeva nova oblačila, Peter in volk, Zvezdica Zaspanka, Martin Krpan, Ostržek in Čarovnikov vajenec ...

 

Tako pri Glasbeni mladini ljubljanski kot v Policiji se namreč zavedamo, da je stik z mladimi poslušalci zelo pomemben, saj so to bodoči obiskovalci koncertov in ljubitelji resne glasbe. Takšni skupni projekti so zato odlična priložnost, da otrokom in mladostnikom predstavimo klasično glasbo, pa tudi poklic policista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zastoji na mejnih prehodih

Mejni prehod Promet Razlog Osveženo Vstop/Izstop Čakalna doba
STAROD OSEBNI RAZLOGI SOSEDNJIH MO 17.02.2019 ob 18:24 VSTOP 5 minut

Informacije o razmerah in zastojih na cestah so dostopne na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste.
Podatki so dostopni tudi na spletnem servisu.