V. d. generalnega direktorja policije sprejel pogumnega policista Mihaela Berlica PDF natisni E-pošta
Sporočila za javnost
Ponedeljek, 12. marec 2018

V. d. generalnega direktorja policije Simon Velički je na Generalni policijski upravi danes sprejel policista Policijske postaje Ljubljana Moste, ki je minuli teden v svojem prostem času zadržal roparja bančne poslovalnice v Ljubljani.

 

IMG 7208

 

 Velički je Mihaelu Berlicu čestital za dobro opravljeno delo in pogum ter se mu zahvalil za njegovo junaško dejanje, s katerim je dokazal, da se poklic policista zanj ne konča niti, ko odloži svojo uniformo.

 

Ko je oboroženi ropar dopoldne 8. marca 2018 vstopil v Delavsko hranilnico na Dunajski cesti Ljubljani in od zaposlenih zahteval gotovino, je bil tam v svojem prostem času tudi 42-letni policist Mihael Berlic. Policist, neoborožen in v civilu, je najprej pomiril stranki in ju varno pospremil iz poslovalnice, nato pa zunaj pred vhodom počakal na roparja.

 

V trenutku, ko je ropar izstopil iz banke, je policist stekel za njim, ga podrl na tla in obvladal. Storilec se mu je sicer močno upiral. Med upiranjem je Berlica celo udaril po glavi z železno palico in ga pri tem ranil, vendar ga je policist kljub temu uspel zadržati do prihoda policijske patrulje. 

 

 

IMG 7211

 

Mihael Berlic je policist, ki je s svojim prisebnim ravnanjem roparju preprečil pobeg.

 

Policisti so 44-letnemu roparju, ki je osumljen storitve tudi več drugih kaznivih dejanj ropov na območju Ljubljane, odvzeli prostost. Podrobnejše informacije o preiskanih ropih več bančnih poslovalnic bomo predstavili na današnji novinarski konferenci na Policijski upravi Ljubljana.

 

 

 

 

 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.