V Policiji dobili novega vikarja PDF natisni E-pošta
Sporočila za javnost
Petek, 13. april 2018

Novi policijski vikar je Igor Jereb, ki ga je Slovenska škofovska konferenca pred kratkim imenovala za koordinatorja duhovne oskrbe v slovenski policiji. Zaposlen je v Službi generalnega direktorja policije na Generalni policijski upravi.

 

Opravljal bo različne naloge, ki jih vključuje skrb za versko duhovno oskrbo v slovenski policiji.

 

Med najpomembnejšimi je svetovanje policistom in drugim zaposlenim v policiji na moralnem, etičnem in verskem področju. Poleg tega so naloge vikarja tudi obiskovanje bolnih ali ranjenih policistov na domovih in v bolnišnicah, pomoč žrtvam, svetovanje policistom glede obvladovanja stresa, etike in družinskega življenja, svetovanje pred upokojitvijo, pomoč ob primerih samomorov, skrb za duhovne potrebe pridržanih oseb, vodenje molitev ob posebnih priložnostih, kot so na primer pogrebi in maše, podelitve priznanj in blagoslavljanje zgradb ...

 

Policistom drugih veroizpovedi pa koordinator verske oskrbe omogoči, da lahko dobijo versko duhovno pomoč od predstavnika njihove verske skupnosti.

 

 

 IgorJereb

 

Igor Jereb od leta 2001 deluje kot duhovnik Ljubljanske nadškofije. Avgusta lani je bil imenovan za župnika v Besnici pri Kranju, kjer deluje še sedaj.

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.