Pred nami je dvotedenska akcija za večjo varnost kolesarjev PDF natisni E-pošta
Sporočila za javnost
Petek, 11. maj 2018

Kolesarji sodijo med bolj ogrožene prometne udeležence, zato bo od 14. do 27. maja 2018 potekala preventivna akcija za večjo varnost voznikov koles.


Agencija RS za varnost prometa bo 17. maja 2018 organizirala strokovno okroglo mizo Za večjo varnost kolesarjev v Sloveniji, policisti pa bomo v naslednjih dveh tednih izvajali poostren nadzor in preverjali, ali kolesarji spoštujejo cestnoprometna pravila.

 

Pozorni bomo predvsem na vožnjo po pravi smeri kolesarske steze in vožnjo v rdečo luč, pa tudi na upoštevanje pravil vožnje, vožnjo po površinah, ki niso namenjene kolesarjem, uporabo zaščitnih sredstev, kot so kolesarske čelade, izsiljevanje prednosti itd. Prav tako bomo preverjali uporabo mobitela, ki je lahko med vožnjo s kolesom zelo nevarna, in tudi odnos ostalih prometnih udeležencev do kolesarjev, predvsem voznikov motornih vozil, ki marsikdaj s prehitro vožnjo in izsiljevanjem prednosti ogrožajo kolesarje.

 

 

VarnoNaKolo01

 

Kolo je eno najbolj priljubljenih prevoznih sredstev, kolesarjenje pa izjemno priljubljena aktivnost. Naj bo tudi varna! 

Več preventivnih nasvetov za kolesarje: Varno na kolo

 

 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.