Sporočila za javnost

Slovenska policija bo v Srbijo napotila petnajsto skupino policistov; tako bodo med 8. avgustom in 7. septembrom 2018 štirje policisti pomagali srbskim kolegom nadzorovati prehajanje državne meje zaradi povečanega števila migrantov.

 

Pred odhodom jih je danes, 7. avgusta, sprejela namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar. Sprejemu je prisostvoval tudi Roman Čoh iz Sektorja za mednarodne policijske operacije na Generalni policijski upravi.

 

IMG 7958

 

V Srbiji bodo en mesec naloge opravljali policisti Boris Krajnc iz Policijske postaje Ljubljana Center na Policijski upravi Ljubljana, Robert Feher iz Postaje mejne policije Petišovci na Policijski upravi Murska Sobota, Andrej Petrovič iz Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor na Policijski upravi Maribor in Dražen Papec iz Policijske postaje za izravnalne ukrepe Kranj na Policijski upravi Kranj.


Z izkušnjami z delom slovenskih policistov v Srbiji jih je seznanil Mitja Vidmar iz Sektorja za operativno podporo na Policijski upravi Ljubljana, sicer vodja štirinajste skupine napotenih policistov.

 

IMG 7949

 

IMG 7951

 

Policisti bodo naloge opravljali na območju Postaje mejne policije za varovanje državne meje Gradina na tamkajšnji Policijski upravi Pirot. Slovenski policisti bodo naloge s področja varovanja državne meje izvajali v delovni policijski uniformi, ne bodo pa izvajali nalog s področja zagotavljanja javnega reda in miru.

 

IMG 7955 IMG 7956

 

Naloge, pravice in obveznosti slovenskih policistov so podrobneje opredeljene v Protokolu (s spremembami) med Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije, Policijo, in Ministrstvom za notranje zadeve Republike Srbije, Generalno policijsko upravo, o skupnih patruljah na ozemlju Republike Srbije v okviru skupnega ukrepanja, ki je bil podpisan 6. decembra 2016 v Rimu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zastoji na mejnih prehodih

Mejni prehod Promet Razlog Osveženo Vstop/Izstop Čakalna doba
STAROD OSEBNI RAZLOGI SOSEDNJIH MO 17.02.2019 ob 18:24 VSTOP 5 minut

Informacije o razmerah in zastojih na cestah so dostopne na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste.
Podatki so dostopni tudi na spletnem servisu.