Sporočila za javnost

V okviru projekta EDWARD so danes po vsej Evropi pod skupnim sloganom Nič smrtnih žrtev na evropskih cestah potekale številne preventivne in druge aktivnosti. Ob tej priložnosti smo tudi v Policiji podrobneje predstavili svoja prizadevanja za večjo prometno varnost ter obenem pozvali vse udeležence cestnega prometa k odgovorni in strpni vožnji. Današnjo novinarsko konferenco smo pripravili v sodelovanju s Policijsko upravo Murska Sobota. 

IMG 0126

Na novinarski konferenci v Murski Soboti so sodelovali Robert Vehovec iz Sektorja prometne policije na Generalni policijski upravi, dr. Srečko Šteiner iz Policijske uprave Murska Sobota, mag. Geza Erniša, častni škof, in stunt motorist Rok Bagaroš. Vse voznike so pozvali k sodelovanju pri projektu EDWARD, podpisu prisege za večjo varnost na cestah in k varni vožnji. V zadnjem mesecu se je varnost cestnoprometnih udeležencev na slovenskih cestah namreč precej poslabšala


Poleg tega pa so v Murski Soboti danes v okviru projekta EDWARD potekale še druge aktivnosti na temo prometne varnosti, ki so jih pripravile Ekonomska šolo Murska Sobota, Center varne vožnje Murska Sobota in Agencija RS za varnost prometa. 


Zvočni posnetek izjave Roberta Vehovca  (mp3) 

Zvočni posnetek izjave dr. Srečka Šteinerja  (mp3) 

Zvočni posnetek izjave mag. Geze Erniša  (mp3) 

Zvočni posnetek izjave Roka Bagaroša  (mp3) 

edward19092018