Sporočila za javnost

Helikopter Letalske policijske enote je z ekipo nujne medicinske pomoči konec septembra, kot prvi napoteni helikopter na intervencijo v Sloveniji, v realni situaciji preizkusil delovanje novega dispečerskega centra v Mariboru.

Policijski helikopter je bil aktiviran zaradi osebe s poškodbo glave na Pohorju. Pri ponesrečencu je bil helikopter v pičlih sedmih minutah, za transport poškodovanca do mariborske bolnišnice pa je potreboval vsega 5 minut, kar je ekspresno hiter nujen prevoz ter dokaz usposobljenosti posadke policijskega helikopterja in celotne ekipe nujne medicinske pomoči.

Naloge novega dispečerskega centra

Ena glavnih nalog novega mariborskega dispečerskega centra je aktivacija mobilnih enot helikopterske nujne medicinske pomoči brez predhodnega prihoda zdravniške ekipe na kraj intervencije.

Tak sistem, ko je helikopter aktiviran takoj ob nastanku dogodka, je izjemen in ključen element za uspešno ter takojšnjo nudenje medicinske pomoči ljudem.


 

Zastoji na mejnih prehodih

Mejni prehod Promet Razlog Osveženo Vstop/Izstop Čakalna doba
DRAGONJA VSI POVEČANA GOSTOTA PROMETA 20.06.2019 ob 07:45 VSTOP 30 minut
GRUŠKOVJE OSEBNI POVEČANA GOSTOTA PROMETA 20.06.2019 ob 06:00 IZSTOP 30 minut

Informacije o razmerah in zastojih na cestah so dostopne na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste.
Podatki so dostopni tudi na spletnem servisu.