Slovenski policijski letalci usposabljali črnogorske kolege za uporabo helikopterja pri reševanju ljudi PDF natisni E-pošta
Sporočila za javnost
Torek, 4. december 2018

Letalska policijska enota je med 27. in 29. novembrom 2018 sodelovala pri usposabljanju črnogorske avio-helikopterske enote.

 

lpe crna gora

 

S projektom, ki ga izvaja Center za evropsko prihodnost, želi Slovenija prispevati k povečanju zmogljivosti avio-helikopterske enote Ministrstva za notranje zadeve Črne gore. Izjemnega pomena je, da se tovrstne zmogljivosti krepijo tudi v Črni gori in da se s tem poskuša zagotoviti takšen nabor storitev, kot ga zagotavljajo in poznajo članice Evropske unije, tj. odzivnost v primeru naravnih nesreč in ob drugih dogodkih. Takšne storitve letalske policijske enote so namreč izjemnega pomena za varnost prebivalcev Črne gore. V okviru projekta bo poudarek predvsem na usposabljanju za letenje v visokogorju.

 

Na uvodnem sestanku sta slovenske in črnogorske policiste pozdravila veleposlanik Republike Slovenije v Črni gori, njegova ekselenca Mitja Močnik, in direktor direktorata za izredne dogodke črnogorskega notranjega ministrstva, Mirsad Milić.

 

Več informacij najdete na spletni strani Centra za evropsko prihodnost.

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.