Preventivna akcija Varna pot v šolo v Pivki PDF natisni E-pošta
PU Koper - Sporočila za javnost
Sreda, 4. oktober 2017

Vstop v šolo je za otroke, ki prvič prestopijo šolski prag, pomemben mejnik v njihovem odraščanju; pot v šolo in domov je za prvošolce tudi posebno doživetje. Starši, učitelji in policisti želimo, da bi njihova pot potekala varno in da bi otroci poznali in razumeli pravila varne udeležbe v prometu.

 

Policisti Policijske postaje Postojna tem najranljivejši udeležencem v prometu posvečamo posebno pozornost in se trudimo, da že v zgodnjih letih otroke seznanimo s pravili varne udeležbe v prometu.

 

20170904 112411 20170904 112048

 

Tako smo policisti na OŠ Pivka med prvošolčki izvedli preventivno akcijo Varna pot v šolo. Vodja policijskega okoliša Troha Urban je malčkom na njim razumljiv način najprej pojasnil pravila prevoza otrok, pravilno uporabo varnostnega pasu ter pravila varnega prečkanja cestišča.


Da pa ne bi bil obisk policista preveč suhoparen, so prvošolčki nato skupaj s policistom odšli še na sprehod po mestu. Med sprehodom je policist otrokom tudi praktično pokazal, kako se varno prečka cestišče, otroci pa so z zanimanjem poslušali tudi policistovo razlago o pomenu posameznih prometnih znakov, ki so jih opazili ob poti.

 

20170904 110516

 

Ob zaključku obiska so bili otroci vidno zadovoljni ter se že v naprej veselili ponovnega srečanja s policisti.

 

 

 

 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.