Kronika zadnjih 24 ur PDF natisni E-pošta
Kronika
Četrtek, 11. januar 2018

V preteklih 24 urah so Operativno komunikacijski centri po Sloveniji sprejeli 1170 klicev. Med 436 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 98 prometnih nesreč, 46 kršitev javnega reda in miru ter 88 kaznivih dejanj.

 

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in 14 z lažjimi. V preostalih 83 nesrečah je nastala le premoženjska škoda.Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo zasegli 8 vozil na območju policijskih uprav Maribor, Ljubljana, Novo mesto in Celje. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola nismo pridržali nobenega voznika.

 

Na področju javnega reda in miru smo opravili 31 intervencij na javnih krajih in 15 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 3 osebe, in sicer 2 na območju policijske uprave Ljubljana in 1 na območju policijske uprave Celje.

 

Pri kaznivih dejanjih smo zabeležili 38 tatvin, 21 vlomov, 10 ponarejanj denarja, 8 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 nasilja v družini, 2 grožnji ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in rop. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 3 osebam na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Kranj izrekli ukrep prepovedi približevanja.

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.