Sporočila za javnost

V zadnjih 24 urah smo na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1328 klicev.

Med 450 interventnimi dogodki, v katerih smo posredovali, smo med drugim obravnavali 126 prometnih nesreč, 37 kršitev javnega reda in miru ter 63 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 109 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 17 prometnih nesreče z lahko telesno poškodbo.

Policisti smo zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 18 intervencij na javnem kraju in 19 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali po 1 kršitelja na območju policijskih uprav Maribor in Novo mesto.

Med kaznivimi dejanji smo obravnavali 26 tatvin, 20 vlomov, 4 ponarejanja denarja, po 3 kazniva dejanja grožnje, nasilja v družini in poškodovanja tuje stvari, 2 ponarejanji listin ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in povzročitve telesne poškodbe.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 2 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja, in sicer na območju policijskih uprav Ljubljana in Maribor.

Zastoji na mejnih prehodih

    Ni podatkov o zastojih na mejnih prehodih.

Informacije o razmerah in zastojih na cestah so dostopne na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste.
Podatki so dostopni tudi na spletnem servisu.