Kratek statistični pregled dogajanj v zadnjih 24 urah PDF natisni E-pošta
Kronika
Nedelja, 15. april 2018

V preteklih 24 urah smo na interventno številko policije "113" sprejeli 1421 klicev. Med 532 interventnimi klici, na podlagi katerih smo policisti posredovali, je bilo 14 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim smo obravnavali tudi 87 prometnih nesreč, 97 kršitev javnega reda in miru, ter 73 kaznivih dejanj.

 

Na področju prometne varnostni smo obravnavali 68 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 15 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, 3 s hudimi, ter 1 prometno nesrečo, v katerih je 1 oseba umrla.

 

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 1 voznika na območju Policijske uprave Maribor, ter zasegli 7 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer 3 na območju Policijske uprave Ljubljana, 2 na območju Policijske uprave Maribor, ter po 1 vozilo na območju policijskih uprav Celje in Novo mesto.

 

Javni red in mir je bil kršen v 75 primerih na javnih krajih, ter 22-krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 6 kršiteljev in sicer 3 na območju Policijske uprave Celje, 2 na območju Policijske uprave Ljubljana in 1 na območju Policijske uprave Koper.

 

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini smo 1 osebi na območju Policijske uprave Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

 

Med kaznivimi dejanji je bilo 36 tatvin, 3 drzne tatvine, 17 vlomov, 8 poškodovanj tuje stvari, 5 povzročitev telesnih poškodb, 2 grožnji, 1 nasilje v družini in 1 kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.