Sporočila za javnost

V preteklih 24 urah so Operativno komunikacijski centri po Sloveniji sprejeli 1622 klicev. Med 549 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, so bile med drugim prijavljene tudi 104 prometne nesreče, 104 kršitve javnega reda in miru ter 73 kaznivih dejanj.

 

Na področju prometne varnosti so se zgodile 4 prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami in 18 nesreč z lažjimi. V preostalih 82 nesrečah je nastala le premoženjska škoda.Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo zasegli 6 vozil na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Celje. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 2 voznika na območju policijskih uprav Novo mesto in Kranj.

 

Na področju javnega reda in miru smo opravili 82 intervencij na javnih krajih in 22 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 5 oseb, 4 na območju policijske uprave Ljubljana in 1 na območju policijske uprave Celje.

 

Pri kaznivih dejanjih smo zabeležili 36 tatvin, 15 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 3 grožnje, po 2 ropa in nasilji v družini ter po 1 poskus umora, povzročitev telesne poškodbe, ponarejanje denarja ter preprečitev uradnega dejanja. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 2 osebam na območju policijskih uprav Celje in Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.