Kronika zadnjih 24 ur PDF natisni E-pošta
Kronika
Sreda, 16. maj 2018

V preteklih 24 urah so Operativno komunikacijski centri po Sloveniji sprejeli 1420 klicev. Med 492 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 111 prometnih nesreč, 42 kršitev javnega reda in miru ter 93 kaznivih dejanj.

 

Na področju prometne varnosti sta se zgodili 2 prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami in 8 nesreč z lažjimi. V preostali 101 nesreči je nastala le premoženjska škoda.Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo zasegli 10 vozil na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje in Kranj. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola nismo pridržali nobenega voznika.

 

Na področju javnega reda in miru smo opravili 36 intervencij na javnih krajih in 6 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 1 osebo na območju policijske uprave Celje.

 

Pri kaznivih dejanjih smo zabeležili 40 tatvin, 25 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 6 ponarejanj denarja, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami ter po 1 grožnjo, preprečitev uradnega dejanja in nasilje v družini. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 1 osebi na območju policijske uprave Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.