Sporočila za javnost

V preteklih 24 urah smo na interventno številko policije "113" sprejeli 1505 klicev. Med 556 interventnimi klici, na podlagi katerih smo policisti posredovali, je bilo 22 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim smo obravnavali tudi 110 prometnih nesreč, 86 kršitev javnega reda in miru, ter 88 kaznivih dejanj.

 

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 92 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 17 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 1 prometno nesrečo, v kateri je 1 oseba umrla.

 

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 1 voznika na območju Policijske uprave Murska Sobota, ter zasegli 7 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer po 2 vozili na območju policijskih uprav Celje in Kranj, ter po 1 vozilo na območju policijskih uprav Ljubljana, Murska Sobota in Novo mesto.

 

Javni red in mir je bil kršen v 65 primerih na javnih krajih, ter 21-krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 1 kršitelja na območju Policijske uprave Kranj.

 

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini smo 1 osebi na območju Policijske uprave Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

 

Med kaznivimi dejanji je bilo 32 tatvin, 2 drzni tatvini, 1 rop, 22 vlomov, 20 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb, 2 nasilji v družini, 2 grožnji, 1 ponarejanje listin, 1 ponarejanje denarja in 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovednimi drogami.