Sporočila za javnost

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1661 klicev. Med 609 interventnimi dogodki, smo policisti med drugim obravnavali 100 prometnih nesreč, 132 kršitev javnega reda in miru ter 93 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 36 tatvin, 33 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, po 5 povzročitev telesnih poškodb in nasilij v družini, ter po 1 grožnjo in ponarejanje listin.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo opravili 94 intervencij na javnem kraju, 38 pa v zasebnih prostorih. 4 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, smo pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, smo 7 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 11 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa smo pridržali 1 voznika.

V 79 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 4 nesrečah pa huje telesno poškodovani.

Zastoji na mejnih prehodih

    Ni podatkov o zastojih na mejnih prehodih.

Informacije o razmerah in zastojih na cestah so dostopne na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste.
Podatki so dostopni tudi na spletnem servisu.