Sporočila za javnost

       V preteklih 24 urah smo na telefonsko številko policije 113 prejeli 1551 klicev, med njimi 11 nujnih. Med 527 interventnimi dogodki, v katerih je bilo potrebno naše posredovanje, smo med drugim obravnavali 94 kaznivih dejanj, 70 kršitev JRM ter 105 prometnih nesreč.

            Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 43 tatvin, 20 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 6 ponarejanj denarja, po 3 grožnje in ponarejanja listin, po 2 dejanji nasilja v družini in poskusa preprečitve uradnega dejanja uradni osebi ter 1 rop.

            Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, smo 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

            Zaradi kršitev JRM smo na javnih krajih posredovali 46 krat, 24 krat pa v zasebnih prostorih. Pridržali smo 4 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom.

            V 91 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v preostalih 14 se je 11 oseb lažje telesno poškodovalo in 4 hudo. Zaradi storitev hujših prekrškov v cestnem prometu, smo 11 voznikom zasegli vozila.

Zastoji na mejnih prehodih

    Ni podatkov o zastojih na mejnih prehodih.

Informacije o razmerah in zastojih na cestah so dostopne na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste.
Podatki so dostopni tudi na spletnem servisu.