Sporočila za javnost

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1597 klicev. Med 538 interventnimi dogodki, smo policisti med drugim obravnavali 104 prometne nesreče, 67 kršitev javnega reda in miru ter 95 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 38 tatvin, 23 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 7 ponarejanj denarja, po 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovednimi drogami in nasilja v družini, 3 grožnje, ter po 2 povzročitvi telesnih poškodb in drzni tatvini.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo opravili 50 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. 4 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, smo pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, smo 2 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 8 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa smo pridržali 1 voznika.

V 87 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah pa huje telesno poškodovani.

Zastoji na mejnih prehodih

    Ni podatkov o zastojih na mejnih prehodih.

Informacije o razmerah in zastojih na cestah so dostopne na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste.
Podatki so dostopni tudi na spletnem servisu.