Sporočila za javnost

V zadnjih 24 urah smo na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1607 klicev.

Med 536 interventnimi dogodki, v katerih smo posredovali, smo med drugim obravnavali 95 prometnih nesreč, 72 kršitev javnega reda in miru ter 89 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 76 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 18 prometnih nesreč z lahko in 1 s hudo telesno poškodbo.

Prav tako smo zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 11 vozil.

Policisti smo zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 51 intervencij na javnem kraju in 21 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 5 kršiteljev, in sicer 2 na območju Policijske uprave Ljubljana ter po 1 na območju policijskih uprav Celje, Kranj in Novo mesto.

Med kaznivimi dejanji smo obravnavali 44 tatvin, 20 vlomov, 8 poškodovanj tuje stvari, po 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, grožnje in nasilja v družini, 3 ponarejanja denarja ter po 1 kaznivo dejanje ropa in povzročitve telesne poškodbe.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 1 osebi na območju Policijske uprave Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zastoji na mejnih prehodih

Mejni prehod Promet Razlog Osveženo Vstop/Izstop Čakalna doba
STAROD OSEBNI RAZLOGI SOSEDNJIH MO 17.02.2019 ob 18:24 VSTOP 5 minut

Informacije o razmerah in zastojih na cestah so dostopne na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste.
Podatki so dostopni tudi na spletnem servisu.