Sporočila za javnost

V preteklih 24 urah smo na interventno številko policije "113" sprejeli 1474 klicev. Med 542 interventnimi klici, na podlagi katerih smo policisti posredovali, je bilo 15 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim smo obravnavali tudi 102 prometni nesreči, 84 kršitev javnega reda in miru, ter 84 kaznivih dejanj.

 

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 91 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 8 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 3 s hudimi.

 

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 1 voznika na območju Policijske uprave Maribor, ter zasegli 9 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer po 2 na območju policijskih uprav Ljubljana, Novo mesto in Maribor, ter po 1 vozilo na območju policijskih uprav Koper, Nova Gorica in Celje.

 

Javni red in mir je bil kršen v 65 primerih na javnih krajih, ter 19-krat v zasebnih prostorih.

 

Med kaznivimi dejanji je bilo 34 tatvin, 2 drzni tatvini, 17 vlomov, 1 rop, 13 poškodovanj tuje stvari, 4 nasilja v družini, 4 grožnje, 3 ponarejanja denarja, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovednimi drogami in 2 ponarejanji listin.