Kratek statistični pregled dogajanj v zadnjih 24 urah PDF natisni E-pošta
Kronika
Torek, 9. oktober 2018

V preteklih 24 urah smo na interventno številko policije "113" sprejeli 1689 klicev. Med 513 interventnimi klici, na podlagi katerih smo policisti posredovali, je bilo 8 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim smo obravnavali tudi 115 prometnih nesreč, 46 kršitev javnega reda in miru, ter 101 kaznivo dejanje.

 

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 103 prometne nesreče s premoženjsko škodo, 10 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 2 s hudimi.

 

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 1 voznika na območju Policijske uprave Kranj, ter zasegli 6 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer 5 na območju Policijske uprave Ljubljana, ter 1 vozilo na območju Policijske uprave Celje.

 

Javni red in mir je bil kršen v 33 primerih na javnih krajih, ter 13-krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 1 kršitelja na območju Policijske uprave Ljubljana.

 

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini smo 2 osebama na območju policijskih uprav Maribor in Koper izrekli ukrep prepovedi približevanja.

 

Med kaznivimi dejanji je bilo 35 tatvin, 1 drzna tatvina, 30 vlomov, 2 ropa, 13 poškodovanj tuje stvari, 7 ponarejanj denarja, 5 povzročitev telesnih poškodb, 3 nasilja v družini, 2 grožnji, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovednimi drogami in 1 kaznivo dejanje ponarejanja listin.

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.