Kratek statistični pregled dogajanj v zadnjih 24 urah PDF natisni E-pošta
Kronika
Sreda, 9. januar 2019

V preteklih 24 urah smo na interventno številko policije 113 sprejeli 1253 klicev. Med 464 interventnimi klici, na podlagi katerih smo policisti posredovali, je bilo 21 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim smo obravnavali tudi 103 prometne nesreče, 35 kršitev javnega reda in miru, ter 90 kaznivih dejanj.

 

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 93 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, 3 s hudimi, ter 1 prometno nesrečo, v katerih je 1 oseba umrla.

 

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 1 voznika na območju Policijske uprave Novo mesto, ter zasegli 10 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer 5 na območju Policijske uprave Ljubljana, 2 vozili na območju Policijske uprave Maribor, ter po 1 vozilo na območju policijskih uprav Nova Gorica, Kranj in Novo mesto.

 

Javni red in mir je bil kršen v 19 primerih na javnih krajih, ter 16-krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 4 kršitelje na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje in Koper.

 

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini smo 3 osebam na območju policijskih uprav Maribor in Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

 

Med kaznivimi dejanji je bilo 37 tatvin, 1 drzna tatvina, 27 vlomov, 7 poškodovanj tuje stvari, 5 kaznivih dejanji v zvezi s prepovednimi drogami, 4 ponarejanja denarja, 3 nasilja v družini, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 ponarejanji listin in 2 grožnji.

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.