Sporočila za javnost

Pošteno smo že zakorakali v veseli december, kmalu pa bodo na trgovinskih policah tudi pirotehnični izdelki. Da bi bili prazniki res veseli in si jih ne bi uničili zaradi neprevidne ali neuvidevne uporabe pirotehnike, bomo predstavniki različnih služb v ponedeljek, 17. decembra 2018, skupaj opozorili na posledice neodgovornega ravnanja s pirotehniko v času praznikov.


Veljavna zakonodaja namreč od 19. decembra dovoljuje prodajo, od 26. decembra dalje pa uporabo ognjemetnih izdelkov, katerih glavna značilnost je pok. Še vedno, kljub letom ozaveščanja, uporaba pirotehnike občasno povzroča hude, trajne poškodbe, najpogosteje pri mladih.

Naj se raje iskri od veselja, ne od petard, bosta ob tej priložnosti pozvala predstavnika policije: Daniel Jug iz Sektorja splošne policije na Generalni policijski upravi in Bojan Senčar iz Policijske postaje Šentjur, ki je lani obravnaval eno najhujših poškodb zaradi pirotehnike, ko je mladoletni fant zaradi eksplozije ostal brez obeh rok.

Da take poškodbe zaznamujejo za celo življenje, iz delavnih izkušenj vesta tudi reševalec Boštjan Plahutnik iz Reševalne postaja UKC Ljubljana, ki je oskrbel takšne poškodbe ob nesreči, in asist. mag. Simon Herman, dr. med., iz Kliničnega oddelka za travmatologijo UKC Ljubljana, ki se redno sooča s posledicami ob prihodu poškodovanih v bolnišnico.

 

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite na novinarski konferenci, ki bo v ponedeljek, 17. decembra, ob 16. uri v prazničnem okolju na Prešernovem trgu v Ljubljani.

 

Za lažji dostop do kraja dogodka smo rezervirali nekaj parkirnih mest pred stavbo MNZ na Štefanovi 2 v Ljubljani.

 

Zastoji na mejnih prehodih

Mejni prehod Promet Razlog Osveženo Vstop/Izstop Čakalna doba
STAROD OSEBNI POVEČANA GOSTOTA PROMETA 20.04.2019 ob 13:00 VSTOP 5 minut

Informacije o razmerah in zastojih na cestah so dostopne na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste.
Podatki so dostopni tudi na spletnem servisu.