Policist v gorah pomagal reševati planinca in njegovega psa PDF natisni E-pošta
PU Kranj - Sporočila za javnost
Četrtek, 19. julij 2018

Ekipa za helikoptersko reševanje v gorah je včeraj popoldne, 18. julija 2018, na območju Bohinja reševala planinca in njegovega psa.

 

Planinec je na območju Soteske zašel s poti in se s psom znašel na prepadnem območju. Iz nevarne situacije se sama nista mogla rešiti; planinec je to sicer poskušal, a je pri tem izgubil nahrbtnik, ki se je raztreščil v 100-metrskem prepadu.

 

IMG 5926

 

Intervencija je bila uspešna; oba so rešili in ju z vojaškim helikopterjem nepoškodovana prepeljali v dolino. Na kraju je reševalna ekipa našla tudi osebne predmete planinca in mu jih izročila. Posrečeno pa je bilo ravnanje psa po pristanku, ki se je bolj kot k lastniku hvaležno stiskal k rešiteljem.

 

20180718 164412

Robert Kralj, pomočnik poveljnika Letalske policijske enote

 

Vsako zahajanje s poti je nevarno in se je v preteklosti tudi že kdaj končalo tragično. Zato pozivamo planince, naj tega ne počnejo, držijo naj se urejenih poti in markacij. Če poti kje zmanjka ali če na poti ni markacije, je to lahko znak, da so zašli in takrat se morajo nujno najprej zbrati, preveriti situacijo in se, če je varno, poskusiti vrniti na pravo pot. Takrat ni časa za hitenje, treba je ostati miren. Večinoma lahko to sicer preprečimo že z ustrezno pripravo in načrtovanjem poti.

 

Več: Nasveti za pohodnike, planince, gornike

 

 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.