Mariborski kriminalisti preiskali umor 45-letne ženske PDF natisni E-pošta
PU Maribor - Sporočila za javnost
Sreda, 4. oktober 2017

Pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Andrej Kolbl je na današnji novinarski konferenci predstavil dosedanje ugotovitve kriminalistične preiskave umora 45-letne ženske v Mariboru.


V ponedeljek, 2. oktobra 2017, je bil nekaj po 18. uri Operativno-komunikacijski center Policijske uprave Maribor obveščen, da je v stanovanju stanovanjskega bloka na Preradovičevi ulici v Mariboru 35-letni moški ubil 45-letno žensko. Policisti so na kraju, po vstopu v stanovanje, dejansko našli truplo omenjene ženske, s preiskavo pa ugotovili, da je umrla nasilne smrti. Osumljenemu 35-letniku iz Maribora je bila takoj odvzeta prostost in zanj odrejeno pridržanje.

 

Kriminalisti so ugotovili, da je bilo kaznivo dejanje storjeno že v petek, 29. septembra, zjutraj, kar sovpada z ugotovitvami sodne obdukcije in pomeni, da je storilec truplo v stanovanju skrival vse do 2. oktobra.  Žrtev in osumljeni sta bila nekdanja izvenzakonska partnerja in odvisnika od prepovedanih drog. Po dosedanjih ugotovitvah je bil motiv za storitev kaznivega dejanja koristoljubje in maščevanje. Ker je osumljeni skril in uničil več dokazov, med drugim tudi sredstvo storitve, je preiskava usmerjena tudi v iskanje le-teh. Glede na to, da intenzivna preiskava še poteka, vseh podrobnosti in ugotovitev preiskave še ne moremo razkriti.

 

Trenutno preiskava kaznivega dejanja poteka v smeri utemeljevanja kaznivega dejanja umora po 116. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) in kaznivega dejanja skrunitve trupla po 313. členu KZ-1. Za kaznivo dejanje umora je zagrožena kazen najmanj 15 let zapora, za kaznivo dejanje skrunitev trupla pa do 2 let zapora.

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.