Mariborski policisti na reševalni vaji prikazali učinkovito in usklajeno delovanje PDF natisni E-pošta
PU Maribor - Sporočila za javnost
Ponedeljek, 6. november 2017

Mariborsko Pohorje je bilo v soboto, 4. novembra 2017, prizorišče regijske vaje zaščite in reševanja, v kateri je sodelovalo skoraj 250 ljudi.

 

Po scenariju je manjše letalo ob pobočju Pohorja trčilo v steber in oplazilo jeklenico krožne kabinske žičnice Pohorske vzpenjače. Letalo je strmoglavilo na pobočje, jeklenice so se pretrgale in izpadle iz vodil na stebrih, ob padcu kabinske žičnice pa se je poškodovalo tudi več deset ljudi.

 

20171104 092645

 

V obsežni reševalni vaji so bile poleg policistov vključene tudi mariborska izpostava Uprave RS za zaščito in reševanje, občinska služba za zaščito, reševanje in obrambno načrtovanje, ekipe nujne medicinske pomoči, gasilci, gorski reševalci ter upravljavec žičniških naprav na Mariborskem Pohorju.

 

20171104 094602 20171104 095303

 

Zaradi preverjanja in posledično izboljšanja pripravljenosti za učinkovito in usklajeno delovanje različnih služb za zaščito, reševanje in pomoč je bilo v vajo vključenih več enot mariborske policijske uprave, med njimi policijski inšpektorji sektorja uniformirane policije, policist operativno-komunikacijskega centra kot član regijskega štaba civilne zaščite, kriminalisti in kriminalistična tehnika sektorja kriminalistične policije ter policisti petih policijskih postaj, PP Maribor I in II, Postaje prometne policije Maribor ter PP Slovenska Bistrica in PP Rače.

 

platinum

 

received 10210108301856750

 

Kljub obsežnosti vaje in težki dostopnosti terena je bilo delovanje mariborskih policistov učinkovito in usklajeno; znova so dokazali, da so s svojim strokovnim znanjem pri opravljanju splošnih policijskih nalog in preiskovanju nesreč zanesljiv del mozaika, ki ob tovrstnih nesrečah mora delovati kot dobro naoljen mehanizem.

 

DSCN6017

 

 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.