Varna vožnja za motoriste v Radencih PDF natisni E-pošta
PU Murska Sobota - Sporočila za javnost
Torek, 8. maj 2018

Na parkirišču tehničnih pregledov v Radencih je v nedeljo, 15. aprila 2018, potekalo teoretično in praktično usposabljanje motoristov pred pričetkom motoristične sezone. Prireditev je organiziralo pomursko podjetje in moto klubi ter Postaja prometne policije Murska Sobota in murskosoboškapolicijska uprava.

 

V lepem, a ne prevročem vremenu, se je prireditve udeležilo okoli 150 motoristov in drugih ljubiteljev bencinskih hlapov.

 

varna voznja radenci 08

 

varna voznja radenci 04

 

Inšpektor Sektorja uniformirane policije PU Murska Sobota Boris Žibrat je zbranim predstavil trenutno stanje prometne varnosti enoslednih vozil, v prvem sončnem vikendu letos sta namreč v nesrečah umrla dva motorista, in jih pozval k previdnosti. Glede na to da je kar nekaj obiskovalcev na prireditev prišlo iz Cerkvenjaka, kjer je potekal tradicionalni blagoslov motorjev, je poudaril "da kljub blagoslovu, ne smemo nikdar pozabiti na zdravo pamet med vožnjo".

 

varna voznja radenci 14

 

varna voznja radenci 15

 

Skupaj z Damirjem Šadlom, mehanikom in članom MK Diamonds, sta predstavila nekaj osnov o vzmetenju motornega kolesa ter podala napotke za ustrezno nastavitev motorja, še posebej pri vožnji s sopotnikom in večji obremenitvi vozila. Damir Šadl je udeležencem pokazal tudi posamezne komponente razstavljenega vzmetenja motorja in jih opozoril na njegovo ustrezno skrb in vzdrževanje.

 

varna voznja radenci 12

 

Sledil je trening na poligonu pod budnim očesom policistov inštruktorjev Milka Osterca in Zvonka Osvalda iz PPP Murska Sobota. Motoristi so lahko trenirali slalom, vožnjo v osmici, zaviranje in izogibanje oviram. Prijetno druženje se je zaključilo s krajšo relacijsko vožnjo po Pomurju.

 

 

 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.