Novinarsko središče Sporočila za javnost

Generalna policijska uprava - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

17.01.19Danes in jutri morda sneg do nižin - poskrbite za zimsko opremo in vozite previdno!

Že danes ponoči, pa tudi jutri pričakujemo snežne padavine. Ponekod se bo sneg mešal z dežjem, zato bo ob nizkih temperaturah možna tudi poledica. V takšnem vremenu sta temeljna pogoja za varno udeležbo v prometu ustrezna zimska oprema motornega vozila in večja previdnost.

Več

16.01.19Policisti bomo tudi letos na bele strmine pomagali pospremiti 2.500 mladih smučarjev - vabilo medijem

Tudi letos se policisti pridružujemo projektu Šolar na smuči, s katerim se bo približno 2.500 učencev iz vse Slovenije naučilo smučati. Vabimo vas, da se nam pridružite na odprtju projekta, ki bo to nedeljo, 20. januarja 2019, ob 11. uri na Krvavcu.

Več

14.01.19Službena psa Lux in Hilton še vedno iščeta nov dom - ponovno javno zbiranje ponudb

Objavljamo ponovno javno zbiranje ponudb za prodajo dveh policijskih službenih psov. Ponudbe lahko pošljete do 4. februarja 2019.

Več

14.01.19Slovenska policija na 3. mestu med institucijami, ki jim javnost najbolj zaupa

Po najnovejši Valiconovi javnomnenjski raziskavi je Policija med institucijami v Sloveniji, ki jim javnost najbolj zaupa. Ponosni smo, da slovenska policija zaseda 3. mesto med 24 merjenimi institucijami, takoj za malimi slovenskimi podjetji in podjetji, kjer so anketiranci zaposleni. 

Več

11.01.19Uporaba telefona med vožnjo je nevarna – začenja se dvotedenska akcija poostrenega nadzora

Voziš? Izklopi telefon, ali pa varno ustavi na primernem mestu, opravi telefonski klic in pošlji SMS. Šele nato nadaljuj pot. Prihodnji teden bomo policisti začeli izvajati poostren nadzor nad uporabo mobilnih telefonov med vožnjo. Akcija, katere namen je zmanjšati število tovrstnih prekrškov in tako izboljšati prometno varnost, bo trajala od 14. do 27. januarja 2019.

Več

10.01.19Prometna varnost v Sloveniji že drugo leto zapored izboljšana - informacija z novinarske konference

Prometna varnost v Sloveniji je že drugo leto zapored dobra. Na današnji skupni novinarski konferenci smo predstavniki Policije in Javne agencije RS za varnost prometa podrobneje predstavili podatke za leto 2018, spregovorili pa smo tudi o svojih načrtovanih aktivnostih in ciljih, da prometno varnost v prihodnje še izboljšamo.

Več

09.01.19Sprejem za policiste policijskih uprav Ljubljana in Novo mesto

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar sta danes, 9. januarja 2019, sprejela policistke in policiste policijskih uprav Ljubljana in Novo mesto, ki so se v zadnjih dneh pri svojem delu še posebej izkazali.

Več

08.01.19Na delo v Makedonijo je odšla 32. skupina slovenskih policistov

Slovenska policija je v Makedonijo napotila že 32. skupino policistov. Med 9. januarjem in 8. februarjem 2019 bo šest slovenskih policistov pomagalo makedonskim kolegom pri nadziranju državne meje.

Več

08.01.19Preklic iskanja pogrešane osebe

Preklicujemo iskanje od novembra pogrešanega 47-letnega Damjana Končnika iz Radeč.

Več

04.01.19Hrvaška policista na Kopah, Rogli in v Kranjski Gori pomagata pri zagotavljanju varnosti na smučiščih

Včeraj sta se slovenskim policistom pri zagotavljanju varnosti na smučiščih na območju Kranjske Gore, Rogle in Kop pridružila hrvaška policista, ki bosta slovenskim kolegom pri zagotavljanju varnosti na smučiščih pomagala v prvi polovici januarja. Tovrstno sodelovanje poteka že od leta 2013.

Več

03.01.19Vodstvo ministrstva in policije zadnji dan leta obiskalo policistke in policiste

Vodstvo Ministrstva za notranje zadeve in Policije zadnji dan v letu tradicionalno obišče policistke in policiste, ki tudi med prazniki skrbijo za našo varnost.

Več

03.01.19Novinarska konferenca ob prihodu hrvaških policistov, ki bosta pomagala pri delu na slovenskih smučiščih - vabilo medijem

Letošnja zimska turistična sezona je marsikje že v polnem zamahu. Na smučiščih v Kranjski Gori in na Kopah bosta policistom pri delu tudi letos pomagala hrvaška kolega. Ob njunem prihodu bomo organizirali novinarsko konferenco, ki bo jutri, 4. januarja 2019, ob 10. uri na Rogli v hotelu Planja oziroma pred njim (odvisno od vremena).

Več

21.12.18Želimo vam mirne praznike in vse dobro v letu, ki prihaja!

Policistke in policisti vam želimo miren božič in varno leto 2019!

Več

21.12.18Vodstvo avstrijske policije na novinarski konferenci pohvalilo sodelovanje slovenskih policistov pri preiskavi vlomov v bankomate v Avstriji

Konec tedna, 20. decembra 2018, se je delegacija Policijske uprave Celje pod vodstvom Aleša Slapnika, pomočnika vodje sektorja kriminalistične policije, udeležila novinarske konference avstrijskih varnostnih organov, na kateri so predstavili uspešno zaključeno mednarodno policijsko preiskavo vlomov v bankomate v Avstriji. Za vlome sumijo šest državljanov Moldavije, ki prebivajo na Češkem. Nepridipravi so namreč v bankomate vlomili kar devetkrat in ukradli okoli 300.000 evrov.

Več

21.12.18Policisti so se usposabljali za delo na smučiščih

V Kranjski Gori je v petek, 21. decembra 2018, potekal še drugi del usposabljanja policistov, ki policijske naloge opravljajo na smučiščih.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.