Direktor Policijske uprave Celje PDF natisni E-pošta
Vodstvo
SenicaJoze

Jože Senica je v policiji zaposlen 18 let, od tega je 14 let delal v kriminalistični policiji. Leta 1994 je po končani srednji policijski šoli začel z delom policista na Postaji mejne policije Dobova v takratni Upravi za notranje zadeve Krško. Z delom je nadaljeval na Policijski postaji Velenje.

 

Po študiju na Višji upravni šoli v Ljubljani se je leta 1998 kot kriminalist zaposlil v takratnem Uradu kriminalistične policije v Policijski upravi Celje. Z delom je začel v Skupini za mladoletniško kriminaliteto na Oddelku za splošno kriminaliteto. Po šolanju na Visoki policijsko-varnostni šoli v Ljubljani pa je leta 2001 prevzel vodenje te skupine. Od decembra 2003 do januarja 2005 je opravljal naloge v mednarodni mirovni misiji EU Proxima v Makedoniji, kjer je bil svetovalec na področju organizirane kriminalitete in boja proti terorizmu.

 

Po končanem mandatu v mirovni misiji je do leta 2008 vodil Oddelek za organizirano kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije na PU Celje, oktobra 2008 pa je prevzel vodenje celjskega sektorja kriminalistične policije.

 

V letu 2011 je končal magistrski študij na Fakulteti za varnostne vede, s čimer si je pridobil naziv magister varstvoslovja. Od leta 2008 je tudi inštruktor kriminalistične policije.

Od 1. maja 2012 vodi Policijsko upravo Celje.

 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.