Preventivni nasveti Kriminaliteta


Sedem vrst spletnih finančnih prevar, ki jim uporabniki najpogosteje nasedejo PDF natisni E-pošta
Preventiva - Kriminaliteta

Ali veste, katerih je sedem najpogostejših vrst finančnih spletnih prevar 21. stoletja? Skupaj z Europolom predstavljamo, kako jih pravočasno prepoznati in se jim tudi izogniti.

Več ...
 
Nasilje nad vrstniki PDF natisni E-pošta
Preventiva - Kriminaliteta

znak gnzsKo govorimo o nasilju nad vrstniki, gre za različne oblike namernih agresivnih ravnanj, ki jih vrstnik ali skupina vrstnikov izvaja nad posameznim otrokom oziroma mladostnikom. Oblike medvrstniškega nasilja so različne, prav tako načini njegovega izvajanja. Gre za resen problem, ki je lahko in mora biti ustavljen.

Več ...
 
Kako se ubraniti pred zlonamernimi programi? PDF natisni E-pošta
Preventiva - Kriminaliteta

Trojanski konj, računalniški črv, datotečni in izsiljevalski virusi, rootkit, najrazličnejše vohunske kode in drugi zlonamerni programi so med največjimi grožnjami, ki v današnjem kibernetskem svetu prežijo na spletne uporabnike. Ogrožajo tudi vaše elektronske naprave, pa naj gre za stacionarne in prenosne računalnike ali različne mobilne naprave - pametne telefone, tablice ipd.

Več ...
 
Podjetniki, zavarujte se pred novimi načini spletnih prevar PDF natisni E-pošta
Preventiva - Kriminaliteta

Slovenski kriminalisti imajo v zadnjem času v različnih delih Slovenije opravka z novimi načini spletnih prevar, katerih tarča so predvsem podjetja. Podjetnikom zato svetujemo, naj začnejo preverjati pristnost elektronske pošte. 

Več ...
 
Šššc mimo ovir! PDF natisni E-pošta
Preventiva - Kriminaliteta

Kako se izogniti pastem trgovine z ljudmi? Za otroke od 12. leta naprej je društvo Ključ pripravilo računalniško igrico.

Več ...
 
Pozor, izsiljevalski virusi! PDF natisni E-pošta
Preventiva - Kriminaliteta

Na območju vse Slovenije zaznavamo povečano število napadov na informacijske sisteme posameznikov in podjetij s škodljivimi programskimi kodami. Gre za t. i. izsiljevalske viruse (Ransomware), kot so: CryptoWall, CryptoLocker, TeslaCrypt, Locky in zadnje čase še Zepto virus. Zanje protivirusnega programa (še) ni, zato bodite pri odpiranju svoje elektronske pošte še posebej previdni. Predvsem pa poskrbite za backup!

Več ...
 
Ne samo računalniki, ranljivi so tudi pametni telefoni in tablice PDF natisni E-pošta
Preventiva - Kriminaliteta

Objavljamo nasvete, kako lahko svoje mobilne naprave zaščitimo pred zlonamernimi programi. Pametni telefoni in tablice so postali namreč že skoraj nepogrešljiv del našega vsakdanjika. Tehnologijo, ki je bila nekoč omejena le na računalnike na pisalnih mizah, lahko sedaj nosimo v dlani ene roke. A s tem, ko eksponentno narašča priljubljenost teh naprav, rastejo tudi apetiti spletnih kriminalcev, usmerjeni vanje.

Več ...
 
Nasilje v družini - informacije o postopku na policiji PDF natisni E-pošta
Preventiva - Kriminaliteta

Na policiji ugotavljamo, da nasilje v družini zavzema precejšen del našega delovanja. Policija letno obravnava okrog 80.000 različnih kaznivih dejanj, od tega kar več tisoč primerov nasilja v družinskem okolju, od na videz blagih oblik z manj opaznimi posledicami do tistih najhujših, kot so umori v družini. Zato želimo predstaviti svoje delo na tem področju, namenjeno žrtvam nasilja v družini in ljudem, ki jim želijo pomagati.

Več ...
 
Ko postanem žrtev kaznivega dejanja PDF natisni E-pošta
Preventiva - Kriminaliteta

Žrtev kaznivega dejanja lahko postane vsakdo: moški, ženska, mladostnica oz. mladostnik in otrok, ne glede na spol, starost, izobrazbo, narodnost ali drugo osebno okoliščino.

Več ...
 
Ne postanite tarča spletnega izsiljevanja z golimi posnetki ali fotografijami! PDF natisni E-pošta
Preventiva - Kriminaliteta

Slovenski policisti smo prejeli že več prijav izsiljevanja preko spleta in družabnih omrežij, kot so Facebook, Twitter in Instagram. Med oškodovanci so bile najpogosteje mladoletne osebe (tako fantje kot dekleta), nekaj žrtev pa je bilo tudi odraslih. Storilci so izkoristili njihovo nevednost, naivnost, preveliko zaupljivost in osamljenost. Poleg finančne škode pa izsiljevanje z intimnimi posnetki uporabnikom povzroči tudi hudo psihično stisko.

Več ...
 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.