Preventivni nasveti Kriminaliteta Kriminaliteta in umetnine
Kriminaliteta in umetnine PDF natisni E-pošta
Preventiva - Kriminaliteta

Umetnine01_thumb Vrednost umetniških del, antikvitet in predmetov kulturne dediščine je pogosto zelo velika. Najpogostejša kazniva dejanja, ki jih policisti obravnavamo v zvezi z umetninami, so zato tatvine, tihotapljenje in ponarejanje, nenadzorovana arheološka izkopavanja, vandalizem.

 

Kako se lahko zavarujete pred tatovi in ponarejevalci umetniških del in starin? Kaj lahko storite za zaščito svojega imetja pred vandali? Kako lahko preprečite uničenje kulturne dediščine? In kam lahko prijavite tovrstna kazniva dejanja?

 

Odgovore na ta vprašanja lahko lastniki umetnin, antiktvitet in predmetov kulturne dediščine poleg opisov najpogostejših kaznivih dejanj, katerih predmet so umetnine, poiščete v zgibanki Kriminaliteta in umetnine pdf.

 

Zgibanka vsebuje tudi po mednarodnih standardih izdelan obrazec za opis predmeta, s pomočjo katerega si je mogoče ustvariti lasten seznam umetnin oz. starin:

 

Obrazec za opis predmeta word-W

umetnine_zgibanka

 

Zgibanka pdf

img

Najpogostejša kazniva dejanja, povezana z umetninami

Dejanja zoper umetnine in kulturno dediščino lahko prijavite na telefonski številki 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

 

Na seznamu ukradenih predmetov ali na spletni strani www.artloss.com pa lahko preverite, ali umetnina, ki ste jo nameravali kupiti, ni morda ukradena.

 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.