Sorodne objave

 

Da bi z informacijami in nasveti pomagali ljudem, ki se v tem obdobju pogosto obračajo na nas z vprašanji o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, smo vzpostavili posebno kontaktno telefonsko številko.

Z vprašanji glede prehajanja meje in omejitev gibanja se prosimo obrnite na brezplačno telefonsko številko klicnega centra, ki so ga vzpostavili na vladi in kjer nudijo zanesljive informacije v zvezi z novim koronavirusom. Pokličete lahko od ponedeljka do petka med 8. in 18. uro:

  • na brezplačno telefonsko številko 080 1404
  • za klice iz tujine pa je na voljo številka +386 1 478 7550.

Na telefonsko številko policije 01 514 70 01 pa nas lahko pokličete za vprašanja o ukrepih in aktivnostih policistov, in sicer:

  • od ponedeljka do petka, od 8. do 16. ure.

OBVESTILO: Trenutno je klicni center preobremenjen in je zvezo težko dobiti! Prosimo za razumevanje. Za ažurne informacije glede mejne kontrole ter omejitev zbiranja in gibanja obiščite naše spletne strani in spletne strani vladnega portala GOV.SI.

Na elektronskem naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. pa je vzpostavljen avtomatski odzivnik s sporočilom, ki vas bo napotilo na spletne strani z aktualnimi informacijami glede epidemije. Če na spletnih straneh odgovorov ne boste našli, pokličite na telefonsko številko +386 (0) 1 514 70 01 v urah, ki so navedene v odzivu. Prosimo, da na prejeto obvestilo ne odgovarjate.

Opozorilo! Za primere, ki zahtevajo takojšnje ukrepanje policije, nas pokličite na telefonsko številko policije za klic v sili 113.

Aktualne informacije

Prehajanja meja

Omejitve zbiranja in gibanja

Ukrepi za zajezitev širjenja okužb

Informacije policije glede prehajanja državne meje

Tranzit čez ozemlje Slovenije v drugo državo - pojasnilo

Splošne aktualne informacije in navodila na vladnem portalu GOV.SI: Koronavirus COVID-19

Pogosta vprašanja v zvezi s koronavirusom in odgovori Nacionalnega inštituta za javno zdravje