V zadnjih 24. urah smo na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1853 klicev.

Med 675 interventnimi dogodki, v katerih smo posredovali, smo med drugim obravnavali 113 prometnih nesreč, 110 kršitev javnega reda in miru ter 115 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 97 prometnih nesreč s premoženjsko škodo ter 13 prometnih nesreč z lahko in 3 s hudo telesno poškodbo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 2 voznika osebnega avtomobila na območju Policijskih uprav Maribor in Celje.

Prav tako smo zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 16 vozil.

Policisti smo zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 79 intervencij na javnem kraju in 31 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 6 kršiteljev na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Koper in Novo mesto.

Med kaznivimi dejanji smo obravnavali 60 tatvin, 25 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, po 4 kazniva dejanja povzročitve telesne poškodbe, nasilja v družini in grožnje, po 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in ponarejanja denarja ter 1 kaznivo dejanje ropa.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo izrekli ukrep prepovedi približevanja 4 osebam na območju Policijskih uprav Maribor in Celje.