V preteklih 24 urah smo na interventno številko policije "113" sprejeli 1380 klicev. Med 523 interventnimi klici, na podlagi katerih smo policisti posredovali, je bilo 23 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim smo obravnavali tudi 96 prometnih nesreč, 63 kršitev javnega reda in miru, ter 77 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 78 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 14 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 4 s hudimi.

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov smo zasegli 8 vozil in sicer 3 na območju Policijske uprave Maribor, 2 na območju Policijske uprave Novo mesto, ter po 1 vozilo na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje in Koper.

Javni red in mir je bil kršen v 36 primerih na javnih krajih, ter 27-krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 3 kršitelje na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje in Maribor.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini smo 2 osebama na območju policijskih uprav Ljubljana in Celje, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 34 tatvin, 27 vlomov, 2 ropa, 6 poškodovanj tuje stvari, 3 grožnje, po 1 kaznivo dejanje nasilja v družini, ponarejanja listin, povzročitve telesnih poškodb, ponarejanja denarja in kaznivo dejanje v zvezi s prepovednimi drogami.