V preteklih 24 urah so Operativno komunikacijski centri po Sloveniji sprejeli 1641 klicev. Med 598 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 106 prometnih nesreč, 84 kršitev javnega reda in miru ter 108 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so se zgodile 4 prometne nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in 14 nesreč z lažjimi. V preostalih 88 nesrečah pa je nastala le premoženjska škoda.

Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo zasegli 7 vozil na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Koper, Kranj in Murska Sobota. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 2 voznika na območju policijskih uprav Ljubljana in Kranj.

Na področju javnega reda in miru smo opravili 60 intervencij na javnih krajih in 24 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 3 kršitelje , in sicer 2 na območju policijske uprave Ljubljana in 1 na območju policijske uprave Nova Gorica.

Pri kaznivih dejanjih smo obravnavali 43 tatvin, 29 vlomov, 23 poškodovanj tuje stvari, 4 ponarejanja denarja, po 3 nasilja v družini in povzročitev telesnih poškodb, ter po 1 grožnjo, rop in ponarejanje listin. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 2 osebam na območju policijskih uprav Ljubljana in Kranj izrekli prepoved približevanja.