V preteklih 24 urah so Operativno komunikacijski centri po Sloveniji sprejeli 1467 klicev. Med 560 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 128 prometnih nesreč, 47 kršitev javnega reda in miru ter 93 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodilo 13 prometnih nesreč z lažjimi telesnimi poškodbami. V preostalih 115 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo voznikom zasegli 10 vozil in zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali 1 voznika na območju policijske uprave Maribor.

Na področju javnega reda in miru smo opravili 36 intervencij na javnih krajih in 11 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 3 kršitelje javnega reda, in sicer 2 na območju policijske uprave Novo mesto in 1 na območju policijske uprave Celje.

Pri kaznivih dejanjih smo obravnavali 40 tatvin, 16 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 7 povzročitev telesnih poškodb, po 5 nasilij v družini in ponarejanj denarja, 4 grožnje, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 ponarejanji listin ter 1 poskus uboja. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja, in sicer 3 na območju policijske uprave Maribor in 1 osebi na območju policijske uprave Celje.