V preteklih 24 urah smo na interventno številko policije "113" sprejeli 1867 klicev. Med 716 interventnimi klici, na podlagi katerih smo policisti posredovali, je bilo 28 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim smo obravnavali tudi 145 prometnih nesreč, 100 kršitev javnega reda in miru, ter 123 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 128 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 14 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 3 s hudimi.

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov smo zasegli 13 vozil in sicer po 3 vozila na območju policijskih uprav Ljubljana in Celje, po 2 vozili na območju policijskih uprav Maribor, Koper in Novo mesto, ter po 1 vozilo na območju Policijske uprave Murska Sobota.

Javni red in mir je bil kršen v 72 primerih na javnih krajih, ter 28-krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 7 kršiteljev in sicer 3 na območju Policijske uprave Novo mesto, ter po 1 kršitelja na območju policijskih uprav Maribor, Murska Sobota, Kranj in Koper.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini smo 3 osebam na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 50 tatvin, 36 vlomov, 18 poškodovanj tuje stvari, 6 nasilij v družini, 3 grožnje, 3 ponarejanja denarja, 3 kazniva dejana v zvezi s prepovednimi drogami, 2 preprečitvi uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi in 2 povzročitvi telesnih poškodb.