V preteklih 24 urah so Operativno komunikacijski centri po Sloveniji sprejeli 1257 klicev. Med 415 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 69 prometnih nesreč, 55 kršitev javnega reda in miru ter 70 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodilo 11 prometnih nesreč z lažjimi telesnimi poškodbami. V preostalih 58 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo zasegli 7 vozil, od tega 4 vozila na območju policijske uprave Ljubljana ter po 1 vozilo na območju policijskih uprav Celje, Maribor in Kranj. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola nismo pridržali nobenega voznika.

Na področju javnega reda in miru smo opravili 32 intervencij na javnih krajih in 23 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 3 kršitelje na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Celje.

Pri kaznivih dejanjih smo obravnavali po 20 tatvin in vlomov, 18 poškodovanj tuje stvari, po 4 nasilja v družini in povzročitve telesnih poškodb, 2 ponarejanji listin ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in grožnjo. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 4 osebam izrekli prepoved približevanja, in sicer 2 osebama na območju policijske uprave Maribor in po 1 osebi na območju policijskih uprav Ljubljana in Kranj.